Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku
Markus Durst, Doris Iding, Johanna Wafler
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Purana |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 195x270 mm |
EAN: | 9788360170403 |
ISBN: | 978-83-6017-040-3 |
Data: | 2011-11-16 |
Opis książki:
Gotujmy według ajurwedy i delektujmy się potrawami z krajowych warzyw, owoców i ziół.
Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga usunąć z niego substancje toksyczne.
Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. 90 przepisów wegetariańskich, zawartych w tej książce, jest tego dowodem. Potrawy odpowiadają porom roku, są proste w przygotowaniu, a mimo to wyrafinowane w smaku.
Książka zawiera wprowadzenie do filozofii ajurwedyjskiej oraz zalecenia żywieniowe i wykaz artykułów spożywczych wskazanych dla różnych typów konstytucyjnych.
Książka "Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku" - Markus Durst, Doris Iding, Johanna Wafler - oprawa twarda - Wydawnictwo Purana. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2011 r. Cena 47.75 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.