pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku

Dane szczegółowe:
Wydawca: Purana
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 195x270 mm
EAN: 9788360170403
ISBN: 978-83-6017-040-3
Data: 2011-11-16
47.75 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Gotujmy według ajurwedy i delektujmy się potrawami z krajowych warzyw, owoców i ziół.
Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga usunąć z niego substancje toksyczne.
Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. 90 przepisów wegetariańskich, zawartych w tej książce, jest tego dowodem. Potrawy odpowiadają porom roku, są proste w przygotowaniu, a mimo to wyrafinowane w smaku.
Książka zawiera wprowadzenie do filozofii ajurwedyjskiej oraz zalecenia żywieniowe i wykaz artykułów spożywczych wskazanych dla różnych typów konstytucyjnych.

Książka "Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku" - Markus Durst, Doris Iding, Johanna Wafler - oprawa twarda - Wydawnictwo Purana. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2011 r. Cena 47.75 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.