Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 272 s. |
Wymiar: | 175x240 mm |
EAN: | 9788324042364 |
ISBN: | 978-83-2404-236-4 |
Data: | 2017-11-09 |
Opis książki:
Dom zaczyna się w kuchni, a najlepsze historie pisane są smakiem.
Przejadły ci się baby ganoush, wegańskie desery i cudowne diety celebrytek? Wieczorem do nowego odcinka ukochanego serialu zjadłabyś krem szodonowy, mleczko z cukrem palonym lub leguminę z sera? Razem z Moniką Śmigielską wróć do polskiej tradycji kulinarnej.
Wystarczy, że otworzysz Kuchenny kredens i swoją lodówkę.
To właśnie w tej - innej niż wszystkie - książce kulinarnej znajdziesz dawne, oryginalne receptury na frykasy, które niegdyś królowały na stołach naszych babć. Dowiesz się, jak w swojej kuchni odtworzyć zapomniane polskie smaki. Zakosztujesz aromatycznej pieczeni huzarskiej, zjesz krem mrożony z kasztanów, zrobisz kluski saskie i forszmak.
Autorka bloga kulinarnego Kuchenny kredens przypomina, że kuchnia stanowi serce każdego domu, a posiłek jest spotkaniem przy wspólnym stole z tymi, których kochamy. Ich uśmiech, smaki i zapachy pamiętamy z własnego dzieciństwa. Teraz odkryjesz je na nowo.
Książka "Kuchenny Kredens. Polska kuchnia przedwojenna" - Monika Śmigielska - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2017 r.