pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kucharz wielkopolski

Autor książki:

Marya Śleżańska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Graf-ika
Rok wyd.: 2015
Oprawa: twarda
Ilość stron: 308 s.
Wymiar: 135x235 mm
EAN: 9788365239068
ISBN: 978-83-65239-06-8
Data: 2016-01-26
Cena wydawcy: 67.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Maria Śleżańska - publicystka, autorka książek kucharskich pisanych w końcu XIX i na początku XX wieku, m.in.:
- Kucharz wielkopolski. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin, oraz sekreta gospodarskie etc. etc. zebrał Maryan, Wyd. 3. Poznań, nakł. i druk. J. Leitgebra (1881)[1].

- Kucharz wielkopolski. 1635 praktycznych przepisów smacznych, tanich i wystawnych obiadów, pieczenia ciast, smażenia konfitur, przyrządzania lodów, soków, galaret, likierów, wódek oraz różne sekreta domowe i spiżarniane niezbędne dla każdej praktycznej i skrzętnej gospodyni (1932)
- Kucharz polski (1932) Warszawa, Księgarnia J. Przeworskiego oraz reprint w 2002 w wyd. Kurpisz
- Co dziś na obiad (1935)
- Umiem gotować (kucharz polski). Zawiera przeszło 1500 przepisów tanich i wystawnych obiadów oraz praktyczne sposoby pieczenia ciast, smażenia konfitur, przyrządzania lodów, soków, galaret i wszelkich napojów, specjalny dział wiadomości domowych i spiżarniczych z ilustracjami i kolorowymi tablicami (1936) Wydawnictwo J. Przeworskiego

Książka "Kucharz wielkopolski" - Marya Śleżańska - oprawa twarda - Wydawnictwo Graf-ika. Książka posiada 308 stron i została wydana w 2015 r.