Kucharz małej gastronomii. Organizacja, bezpieczeństwo i higiena pracy
Wojciech Żabicki
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 116 s. |
Wymiar: | 160x230 mm |
EAN: | 978830209406456 |
Data: | 2009-03-02 |
Opis podręcznika:
Podręcznik z nowej serii wydawniczej KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII przeznaczony dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych, do nauki przedmiotu – organizacja, bezpieczeństwo i higiena pracy w zawodzie: kucharz małej gastronomii.
Uczy obowiązujących przepisów prawnych i norm z zakresu bhp, umiejętności określania czynników wpływających korzystnie i szkodliwie na zdrowie i zdolność do pracy, ochrony zdrowia w czasie pracy zawodowej. Zapoznaje z obowiązkami kierownictwa zakładu pracy oraz pracowników i służby bhp. Uczy też rozpoznawania przyczyn wypadków, zagrożeń, szkodliwości i chorób zawodowych.
Podręcznik „Kucharz małej gastronomii. Organizacja, bezpieczeństwo i higiena pracy” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.