Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Literackie, WL |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788308045114 |
ISBN: | 978-83-0804-511-4 |
Data: | 2010-10-08 |
Opis książki:
Jak wyglądało życie towarzyskie w epoce autorki Dumy i uprzedzenia? Czym raczono się w czasie spotkań rodzinnych? Jakimi smakołykami podejmowano gości? Jakie dania królowały na piknikach i balach? Wszystkiego tego dowiecie się z Kuchni Jane Austen. To zbiór kulinarnych przepisów, opatrzonych komentarzem na temat obyczajów epoki, postaci pisarki i jej bliskich oraz smaków, zapachów i wybornych dań. Dzięki tej niepozornej książeczce dowiecie się jak przyrządzić solę w winie z grzybami oraz lody.
Znakomity prezent, choć ta interesująca książka to coś znacznie więcej Nigella Lawson Meggie Black - historyk; zajmuje się obyczajami kulinarnymi; autorka m.in. Książki kucharskiej średniowiecza.
Deirdre le Faye - specjalistka od twórczości Jane Austin; autorka biografii pisarki i redaktorka wydania zbioru jej listów.
Książka "Książka kucharska Jane Austen" - Maggie Black, Deirdre le Faye - oprawa twarda - Wydawnictwo Literackie, WL. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2010 r.