Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 200X245 mm |
EAN: | 9788379931484 |
ISBN: | 978-83-7993-148-4 |
Data: | 2016-04-12 |
Opis książki:
Cukrzyca - to szokująca, prawdopodobnie dla każdego, kto ją usłyszy, diagnoza. Są jednak sposoby na złagodzenie przebiegu choroby i świadome wpływanie na własne samopoczucie. Aktywny styl życia i zdrowe odżywianie, utrzymujące poziom cukru we krwi na prawidłowym poziomie, to dla każdego diabetyka bardzo istotne.
Autorka, Louise Hamilton jest diabetykiem. W tej książce zebrała wszystkie swoje najlepsze przepisy, które zawierają niewiele tłuszczu, są bogate w błonnik, witaminy i powolne węglowodany. Przepisy obejmujące wszystkie posiłki - od śniadania po kolację, są proste w przygotowaniu i każdy sobie z nimi poradzi.
Jeden z rozdziałów poświęcony jest poradom, jak prowadzić zdrowy tryb życia. Autorkami tych porad są technolodzy żywienia i ekspertki ds. cukrzycy, dr Mette Axelsen i dr Hilde Brekke z Sahlgrensk Akademin w Goteborgu. Autorki sprawdziły również, pod względem zgodności z wymogami diety dla diabetyków, wartości energetyczne i odżywcze wszystkich proponowanych w książce posiłków.
Książka "Książka kucharska dla diabetyków" - Louise Hamilton - oprawa miękka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2016 r.