Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Zysk i S-ka |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 262 s. |
Wymiar: | 160x240 mm |
EAN: | 9788375065909 |
ISBN: | 978-83-7506-590-9 |
Data: | 2010-12-01 |
Opis książki:
Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów mocno osadzona w historii Polski kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe ale realny wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza zróżnicowana ale i jednorodna jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania. Zapraszamy więc wszystkich którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków na kulinarną wyprawę na Kresy.
Książka "Kresowy tygiel kulinarny. Kuchnia Białoruska" - Andrzej Fiedoruk - oprawa twarda - Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka posiada 262 stron i została wydana w 2010 r. Cena 23.08 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.