pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kotlety, zrazy, medialiony

Dane szczegółowe:
Wydawca: Prószyński
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 160x230 mm
EAN: 9788376489698
ISBN: 978-83-7648-969-8
Data: 2011-11-02
Cena wydawcy: 11.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały - na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa - powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem. W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy. W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania.

Książka "Kotlety, zrazy, medialiony" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2011 r.