Kotlety, zrazy, medialiony
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 160x230 mm |
EAN: | 9788376489698 |
ISBN: | 978-83-7648-969-8 |
Data: | 2011-11-02 |
Opis książki:
Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały - na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa - powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem. W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy. W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania.
Książka "Kotlety, zrazy, medialiony" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2011 r.