Tytuł książki:
Kolory smaku. Warzywa i owoce. Czerwone Pomarańczowe Fioletowe Zielone Białe
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 165x225 mm |
EAN: | 9788377071915 |
ISBN: | 978-83-7707-191-5 |
Data: | 2018-08-07 |
Cena wydawcy: 29.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Czy wiesz, że kolory warzyw i owoców bardzo wiele mówią o ich właściwościach zdrowotnych? Czerwone mają korzystny wpływ na układ krążenia i poziom cholesterolu, pomarańczowe i żółte chronią wzrok, fioletowe opóźniają starzenie i pomagają w walce z nadwagą, białe mają właściwości antybakteryjne oraz antywirusowe. Każdy rozdział poświęcony jest warzywom i owocom w danym kolorze. Znajdziesz tu przepisy na sałatkę z czerwonej kapusty z granatem, smażone bakłażany z fetą, zupę krem z zielonego groszku czy białe szparagi z masłem czosnkowym.
Książka "Kolory smaku. Warzywa i owoce. Czerwone Pomarańczowe Fioletowe Zielone Białe" - oprawa miękka - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2018 r.