Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady
Raisson Horace-Napoleon
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Słowo obraz terytoria |
Rok wyd.: | 2023 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 230 s. |
Wymiar: | 140x170 mm |
EAN: | 9788383250625 |
ISBN: | 978-83-8325-062-5 |
Data: | 2023-12-18 |
Opis książki:
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.
Książka "Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady" - Raisson Horace-Napoleon - oprawa twarda - Wydawnictwo Słowo obraz terytoria. Książka posiada 230 stron i została wydana w 2023 r. Cena 54.32 zł. Zapraszamy na zakupy!