pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady

Autor książki:

Raisson Horace-Napoleon

Dane szczegółowe:
Wydawca: Słowo obraz terytoria
Rok wyd.: 2023
Oprawa: twarda
Ilość stron: 230 s.
Wymiar: 140x170 mm
EAN: 9788383250625
ISBN: 978-83-8325-062-5
Data: 2023-12-18
54.32 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.

Książka "Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady" - Raisson Horace-Napoleon - oprawa twarda - Wydawnictwo Słowo obraz terytoria. Książka posiada 230 stron i została wydana w 2023 r. Cena 54.32 zł. Zapraszamy na zakupy!