Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. Ryby i dania postne. Kuchnia która leczy
Yvette Salomon
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo AA |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788362927951 |
ISBN: | 978-83-6292-795-1 |
Data: | 2012-12-13 |
Opis książki:
Czy przepisy znane od wieków mają szansę zagościć we współczesnej kuchni? Oczywiście, ważne tylko, by spośród wielu dań, jakimi raczono się w dawnych wiekach wybrać te właściwe, czyli zdrowe i pożywne. Nie zapraszamy na biesiadę, podczas której półmiski uginały się od ciężaru tłustego mięsiwa, lecz do kuchni świętej Hildegardy, opartej na zasadach zdrowego żywienia, do kuchni, w której królują ryby i znakomite potrawy z warzyw. Klarowna zupa rybna, kluseczki ze szczupakiem, filet z ryby ze świeżym serem i ziołami, ryba z dynią, jajka z pokrzywą, marchewka duszona czy makaron orkiszowy z warzywami z patelni - receptury sprawdzone i potwierdzone przez współczesną medycynę.
Książka "Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. Ryby i dania postne. Kuchnia która leczy" - Yvette Salomon - oprawa twarda - Wydawnictwo AA. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2012 r. Cena 28.78 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.