Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. Ciasta. Kuchnia która leczy
Yvette Salomon
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo AA |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788362927944 |
ISBN: | 978-83-6292-794-4 |
Data: | 2012-12-13 |
Opis książki:
Strucle, ciasta, torty - przyjemności, przed którymi przestrzegają dietetycy i lekarze w serii Kuchnia, która leczy"? W czym tkwi sekret prezentowanych przepisów? Odpowiedź jest zaskakująco prosta - w mądrości św. Hildegardy. Wszystkie przepisy zostały zmienione zgodnie z jej zaleceniami. W składzie smakowitych słodkości znajdziemy tylko zdrowe produkty, pozostałe zastąpiono lub usunięto. Powstały znakomite wypieki na bazie mąki orkiszowej, surowego cukru trzcinowego czy świeżych owoców. Można się skusić na ciasto bożonarodzeniowe z serem i bakaliami, plastry pomarańczowe z nadzieniem i tort Sachera - w sam raz na świąteczne uczty! W książce znalazły się też porady dotyczące kuchni orkiszowej oraz jedenaście reguł wprowadzania orkiszu do codziennej diety.
Książka "Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. Ciasta. Kuchnia która leczy" - Yvette Salomon - oprawa twarda - Wydawnictwo AA. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2012 r.