pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kawa. 100 przepisów

Autor książki:

Mary Ward

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bellona
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 208 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788311130449
ISBN: 978-83-11-13044-9
Data: 2013-12-11
Cena wydawcy: 14.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Smak kawy zależy od jej odpowiedniego przygotowania najbardziej ekskluzywną kawę można zepsuć zaparzając ją w nieodpowiedni sposób i na odwrót z taniej kawy można wydobyć to co najlepsze jeśli zna się reguły sztuki jej przygotowania. Właśnie tego rodzaju wskazówek udziela autorka. Radzi też czym się kierować przy zakupie kawy. Kolejnym etapem są sposoby jej mielenia i zaparzania. Na rynku mamy do wyboru wiele rozmaitych urządzeń od ekspresów ciśnieniowych poprzez przelewowe aż do prostego dzbanka z tłokiem. Każde z nich ma swoje wady i zalety które zostają w tej książce wnikliwie przedstawione. Istotnymi czynnikami które mają wpływ na smak kawy są odpowiednie jej przechowywanie rodzaj wody odpowiednie czyszczenie naczyń i urządzeń utrzymywanie zaparzonej kawy w odpowiedniej temperaturze oraz podanie jej w naczyniach które trzymają ciepło i nie zmieniają jej smaku.

Książka "Kawa. 100 przepisów" - Mary Ward - oprawa miękka - Wydawnictwo Bellona. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2013 r.