pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

KAUKASIS. Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu

Autor książki:

Olia Hercules

Dane szczegółowe:
Wydawca: Buchmann
Rok wyd.: 2017
Oprawa: twarda
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 195x255 mm
EAN: 9788328046580
ISBN: 978-83-2804-658-0
Data: 2017-10-23
Cena wydawcy: 59.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Imponująca rozmachem opowieść zapisana w przepisach, które oddają sprawiedliwość kuchni i smakom fascynującego Kaukazu - pomostu łączącego Europę z Azją.

Kuchnia zajmuje szczególne miejsce w gruzińskiej tradycji i jest częścią ich narodowej tożsamości. Kaukaz to jednak nie tylko Gruzja - Olia Hercules w swojej najnowszej książce przybliża nam kuchnię całego regionu, którego łagodny klimat zapewnia wielką obfitość i różnorodność płodów rolnych, a także aromatycznych przypraw. Smakowite chinkali, chrupiące chaczapuri, aromatyczna doszorwa, a na deser słodka pachlawa. Na liście składników dorodne bakłażany, soczyste pomidory, górskie sery, dojrzałe arbuzy, winogrona i mnóstwo orzechów. Wśród proponowanych przez Olię przepisów znajdzie się wiele ciekawych pozycji dla wegetarian, ale też dla mięsożerców.

Książka "KAUKASIS. Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu" - Olia Hercules - oprawa twarda - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2017 r.