pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kąski z gąski, indyka i kaczki

Autor książki:

Tadeusz Barowicz

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2017
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 166x234 mm
EAN: 9788379933143
ISBN: 978-83-7993-314-3
Data: 2017-10-04
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują się pośród nich oryginalne receptury z kuchni innych narodów, jak również polskie dania zarówno te tradycyjne, jak i współczesne. Można na domowy obiad przygotować roladki z indyka lub żołądki gęsie po alzacku. Gęsia szyja nadziewana to dobra pozycja na kolację czy kaloryczne śniadanie. A sałatka z kaczką, mango i granatem? Rewelacja. W książce są też proste przepisy na zrobienie domowych kiełbas drobiowych. Dodatkiem podnoszącym walory smakowe potraw są sosy, których popularne przepisy znajdują się na końcu. Sięgajmy po to co zdrowe, zwłaszcza wtedy, gdy jest smaczne. Naprawdę warto.

Książka "Kąski z gąski, indyka i kaczki" - Tadeusz Barowicz - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2017 r.