Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 166x234 mm |
EAN: | 9788379933143 |
ISBN: | 978-83-7993-314-3 |
Data: | 2017-10-04 |
Opis książki:
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują się pośród nich oryginalne receptury z kuchni innych narodów, jak również polskie dania zarówno te tradycyjne, jak i współczesne. Można na domowy obiad przygotować roladki z indyka lub żołądki gęsie po alzacku. Gęsia szyja nadziewana to dobra pozycja na kolację czy kaloryczne śniadanie. A sałatka z kaczką, mango i granatem? Rewelacja. W książce są też proste przepisy na zrobienie domowych kiełbas drobiowych. Dodatkiem podnoszącym walory smakowe potraw są sosy, których popularne przepisy znajdują się na końcu. Sięgajmy po to co zdrowe, zwłaszcza wtedy, gdy jest smaczne. Naprawdę warto.
Książka "Kąski z gąski, indyka i kaczki" - Tadeusz Barowicz - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2017 r.