pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kania na talerzu

Autor książki:

John Borrell

Dane szczegółowe:
Wydawca: Charles Glass Books
Rok wyd.: 2022
Oprawa: miękka
Ilość stron: 178 s.
EAN: 9788395750243
ISBN: 978-83-9575-024-3
Data: 2022-11-22
45.10 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Kiedy w 1994 roku Ania i John Borrellowie otwierali swój renomowany dziś hotel nad Jeziorem Białym, gości nie było jeszcze zbyt wielu, dlatego nie zatrudniono na stałe szefa kuchni. Zamiast tego właściciele odkurzyli przywiezione z podróży książki kucharskie i nauczyli młode mieszkanki pobliskiej wsi, jak przygotowywać dania, które wówczas wydawały im się obce i dziwne. Tak powstała oryginalna, bogata, wciąż zmieniająca się karta dań.

W kosmopolitycznej kuchni, otwartej i różnorodnej, wykorzystują oryginalne, inspirowane podróżami przepisy, lokalne produkty, także z własnego ogrodu, oraz sezonowe warzywa i owoce. Na liście win znajduje się obecnie ponad dwieście pozycji. Borrellowie zasadzili las, w którym wkrótce zaczęli zbierać grzyby dodawane do potraw, a niedługo potem również winnicę. Do rzemieślniczych wódek z ziemniaków produkowanych przez Kania Lodge dołączyły doskonałe trunki z winogron. Dzięki panelom słonecznym i inwestycjom w pompy geotermalne hotel stał się przyjazny dla środowiska w okresie, gdy Putin rozpoczął inwazję na Ukrainę.

To zdecydowanie więcej niż tylko książka kucharska, a niezwykłe historie inspirowane jedzeniem i winem autor opowiada z prawdziwą pasją i swadą.

Książka "Kania na talerzu" - John Borrell - oprawa miękka - Wydawnictwo Charles Glass Books. Książka posiada 178 stron i została wydana w 2022 r. Cena 45.10 zł. Zapraszamy na zakupy!