Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Illuminatio |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 232 s. |
Wymiar: | 154x205 mm |
EAN: | 9788363965068 |
ISBN: | 978-83-6396-506-8 |
Data: | 2013-09-19 |
Opis książki:
Jesienią, gdy więcej czasu możemy spędzić w kuchni, zmieniamy sposób przygotowania potraw, dłużej je gotujemy, pieczemy i dusimy. W jesiennym menu zgodnym z Pięcioma Przemianami dominują gęste, zawiesiste zupy, warzywa podawane na ciepło, sałatki z kaszami i warzywami strączkowymi.Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili. Jesienią nie możemy zapomnieć o robieniu zapasów i przygotowaniu przetworów z warzyw i owoców, aby móc się cieszyć ich walorami zimą.
Zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu, kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko niektóre z pysznych, zdrowych i zrównoważonych posiłków, które przyrządzisz z tą wyjątkową publikacją. Wszystkie przepisy zawarte w książce są wegetariańskie, sezonowe, a większość także bezglutenowa.
Wykorzystaj bogactwo jesieni z kuchnią Pięciu Przemian!
Książka "Jesień w kuchni Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie" - Anna Czelej - oprawa miękka - Wydawnictwo Illuminatio. Książka posiada 232 stron i została wydana w 2013 r.