Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Varsovia |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 454 s. |
Wymiar: | 150x230 mm |
EAN: | 9788361463054 |
ISBN: | 978-83-61463-05-4 |
Data: | 2012-11-05 |
Opis książki:
Aby cieszyć się dobrym zdrowiem i prawidłową wagą należy spożywać tylko takie produkty których zagregowana wartość odżywcza zdecydowanie przewyższa ich wartość kaloryczną. Niestety wielu lekarzy i dietetyków nie zna najnowszych badań w tej dziedzinie i nie stosuje w praktyce swego poradnictwa skali ANDI która informuje o całkowitej wartości odżywczej pokarmów pod kątem tego ile zawierają one ważnych dla zdrowia i życia substancji jak wapń karotenoidy beta-karoten alfa-karoten luteina zeaksantyna i likopen błonnik kwas foliowy glukozynolaty żelazo magnez niacyna selen witamina B1 tiamina witamina B2 ryboflawina witamina B6 witamina B12 witamina C witamina E cynk oraz inne. Pokazuje ona także jaką ilość antyoksydantów zawiera dany pokarm i jaką ma on zdolność do absorbowania wolnych rodników.
Książka "Jeść by żyć" - Joel Fuhrman - oprawa miękka - Wydawnictwo Varsovia. Książka posiada 454 stron i została wydana w 2012 r.