Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | AMF |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 200x275 mm |
EAN: | 9788362903115 |
ISBN: | 978-83-6290-311-5 |
Data: | 2015-01-05 |
Cena wydawcy: 69.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Na kartkach ?Jerozolimy? Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku - Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodniej.Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej perspektywy, 120 przepisów: od nowatorskich dań warzywnych do słodkich, wspaniałych deserów.
Ottolenghi, który jest właścicielem pięciu restauracji w Londynie i autorem dwóch innych świetnych książek kucharskich, należy do najbardziej szanowanych szefów kuchni na świecie. W ?Jerozolimie? połączył siły z Samim Tamimi, by stworzyć najbardziej osobistą książkę kucharską, jaka kiedykolwiek powstała.
Książka "Jerozolima. Książka kucharska" - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi - oprawa twarda - Wydawnictwo AMF. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2015 r.