pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Jerozolima. Książka kucharska

Autor książki:

Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi

Dane szczegółowe:
Wydawca: AMF
Rok wyd.: 2015
Oprawa: twarda
Ilość stron: 320 s.
Wymiar: 200x275 mm
EAN: 9788362903115
ISBN: 978-83-6290-311-5
Data: 2015-01-05
Cena wydawcy: 69.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Na kartkach ?Jerozolimy? Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku - Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodniej.

Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej perspektywy, 120 przepisów: od nowatorskich dań warzywnych do słodkich, wspaniałych deserów.

Ottolenghi, który jest właścicielem pięciu restauracji w Londynie i autorem dwóch innych świetnych książek kucharskich, należy do najbardziej szanowanych szefów kuchni na świecie. W ?Jerozolimie? połączył siły z Samim Tamimi, by stworzyć najbardziej osobistą książkę kucharską, jaka kiedykolwiek powstała.

Książka "Jerozolima. Książka kucharska" - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi - oprawa twarda - Wydawnictwo AMF. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2015 r.