Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2023 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 304 s. |
Wymiar: | 210x270 mm |
EAN: | 9788383191577 |
ISBN: | 978-83-8319-157-7 |
Data: | 2023-10-26 |
Opis książki:
Kolejna z serii bestsellerowych książek podróżniczo-kulinarnych łącząca osobiste opowieści autora z niesamowitymi przepisami kulinarnymi.
Tym razem Bartek Kieżun zaprasza nas do Jerozolimy, mitycznego miasta Bliskiego Wschodu, starając się odkryć jej nowoczesne i nieoczywiste oblicze. Prowadzi czytelników wąskimi uliczkami, zaprasza na targowiska i do parków, do kościołów, meczetów i synagog, galerii i muzeów. Zabiera do żydowskich piekarni i arabskich kawiarenek, a jego opowieść oczarowuje bogactwem doznań i smaków. Kwaśne śledzie, słodkie daktylowe ciasteczka, aromatyczna szakszuka, chrupiący burek - smaku Jerozolimy nie da się łatwo zdefiniować. Bo tak jak miasto jest od wieków wielkokulturowym tyglem, tak jego kuchnia odzwierciedla tysiące lat burzliwej historii. W książce znajdziecie przygotowaną przez autora playlistę - hebrajskie i arabskie hity z różnych epok - świetnie nadającą się do słuchania przy gotowaniu.
Książka "Jerozolima do zjedzenia" - Bartek Kieżun - oprawa twarda - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2023 r. Cena 75.32 zł. Zapraszamy na zakupy!