Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Fundacja Źródła Życia |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 60 s. |
Wymiar: | 165x215 mm |
EAN: | 9788362103249 |
ISBN: | 978-83-62103-24-9 |
Data: | 2012-08-23 |
Opis książki:
Od tysiącleci ludzie nie szczędzili czasu ni wysiłku by zdobyć świeżo zmielone zboże. W dzisiejszych czasach w ofercie supermarketów znajdują się także produkty z pełnego przemiału np. z kukurydzy czy owsa w postaci płatków śniadaniowych. Ale czy rzeczywiście są one pełnowartościowe Otóż wiele z nich traci swoje wartości odżywcze zanim jeszcze zdążymy je przygotować i zjeść. Wiele produktów jest też zjełczałych lub przetworzonych do tego stopnia iż raczej przysparzają problemów zdrowotnych aniżeli korzyści. W przeciwieństwie do tych pokarmów świeżo zmielone pełne ziarno dostarcza naturalnego zestawu substancji odżywczych. Pod względem doskonałości naturalnego opakowania żaden owoc czy warzywo nie może się równać ze zbożem. Można je przechowywać przez długie miesiące i dopiero po jego otworzeniu w procesie przetwarzania czy rafinowania następuje utrata wartości odżywczych. Z tego względu najlepiej jest kupować zboża w pełnej postaci i mielić je na bieżąco w domu. Autorka opisuje jak kupować przechowywać i przygotowywać pełne ziarno aby przyrządzić pyszne tradycyjne dania z różnych stron świata.
Książka "Jemy zboża na śniadanie. Zdrowie z natury" - Katharina Gustavs - oprawa miękka - Wydawnictwo Fundacja Źródła Życia. Książka posiada 60 stron i została wydana w 2012 r. Cena 12.27 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.