Jedzenie, że ogień. Niebanalna uczta w plenerze. Grill, ognisko, kociołek, ruszt
Patrycja Walter-Zagórska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Pascal |
Rok wyd.: | 2023 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 162x235 mm |
EAN: | 9788381039642 |
ISBN: | 978-83-8103-964-2 |
Data: | 2023-04-26 |
Opis książki:
Ta książka całkowicie zmieni twoje spojrzenie na gotowanie w plenerze! Znajdziesz tu przepisy autorskie oraz klasyczne, przeniesione z kuchni tradycyjnej do polowej, by żar z ogniska dodał im prawdziwego ognia. Wypróbujesz zaskakujące połączenia składników, poznasz nowe techniki gotowania i stworzysz smaki, których nie da się uzyskać na domowej kuchence! Ciesz się kulinarnymi przygodami i biesiadowaniem w dobrym towarzystwie. Zorganizuj prawdziwą ucztę w ogrodzie czy przy ognisku, wypraw przyjęcie dla dzieci, oczaruj drugą połówkę randką w plenerze. Może i w tobie obudzi się chęć pierwotnego gotowania? Zostań fire chefem - poznaj kuchnię ognia! Tu dzieje się magia. Patrycja zabiera nas w kulinarną podróż po świecie, czerpie z natury, w niezwykły sposób łączy proste składniki. Jest sezonowo, barwnie, aromatycznie. Przeczytałam, obejrzałam i natychmiast chcę próbować. Zastanawiam się tylko, co pójdzie na pierwszy ogień. Beata Grątkowska, autorka książek i bloga Praktykulinarni.com To nie przepisy - to gotowe scenariusze na przygody poza domem z przyjaciółmi i bliskimi! Z tą książką porzucisz kuchnię i niezależnie od pory roku pobiegniesz rozpalać ogień. Ola Czapla-Oslislo, recenzentka kulinarna i autorka Blog Ostryga.pl Ogień to żywioł, który od milionów lat daje ludziom poczucie bezpieczeństwa i ciepło, a Patrycji udało się go ujarzmić. Ta książka wprowadzi was w niezwykły świat potraw z grilla i BBQ. Andrzej Gibas, brązowy medalista Mistrzostw Świata BBQ
Książka "Jedzenie, że ogień. Niebanalna uczta w plenerze. Grill, ognisko, kociołek, ruszt" - Patrycja Walter-Zagórska - oprawa twarda - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2023 r. Cena 44.98 zł. Zapraszamy na zakupy!