pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Jedzenie przeciwko chorobie. Naukowe dowody na lecznicze działanie żywności

Autor książki:

William W. Li

Dane szczegółowe:
Wydawca: Czarna Owca
Rok wyd.: 2025
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 464 s.
Wymiar: 150x225 mm
EAN: 9788382529869
ISBN: 978-83-8252-986-9
Data:2025-03-13
Cena wydawcy: 59.99 zł zapowiedź

Opis książki:

Bestseller New York Timesa Czy twoja dieta wspiera organizm w walce z chorobami? Zmień sposób myślenia o jedzeniu i odkryj, jak organizm samodzielnie leczy się i regeneruje. Naucz się jeść w sposób, który wzmocni odporność i poprawi zdrowie. Doktor William Li prezentuje naukowe dowody na korzystne działanie dla zdrowia ponad dwustu produktów spożywczych, które aktywują pięć systemów obronnych organizmu: angiogenezę, regenerację, mikrobiom, ochronę DNA oraz układ odpornościowy. Systemy te skutecznie zapobiegają nowotworom, pomagają w walce z cukrzycą, chorobami układu krążenia, autoimmunologicznymi oraz zmniejszają ryzyko demencji i innych wyniszczających schorzeń. Książka dostarcza wiedzy i narzędzi, które pomogą ci dokonywać lepszych wyborów żywieniowych, co przełoży się na poprawę zdrowia, lepszą formę i szansę na dłuższe życie - bez konieczności rezygnowania z ulubionych potraw. Autor oferuje również przepisy na pyszne dania, które ułatwią wprowadzenie tych zmian. To praktyczne kompendium wyjaśniające naukę o leczeniu, profilaktyce oraz strategiach wykorzystania żywności w celu poprawy zdrowia, a także nowatorskie podejście do profilaktyki chorób i utrzymania dobrego samopoczucia.

Książka "Jedzenie przeciwko chorobie. Naukowe dowody na lecznicze działanie żywności" - William W. Li - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Czarna Owca. Książka posiada 464 stron i została wydana w 2025 r.