Jedzenie przeciwko chorobie. Naukowe dowody na lecznicze działanie żywności
William W. Li

Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Czarna Owca |
Rok wyd.: | 2025 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 464 s. |
Wymiar: | 150x225 mm |
EAN: | 9788382529869 |
ISBN: | 978-83-8252-986-9 |
Data: | 2025-03-13 |
Opis książki:
Bestseller New York Timesa Czy twoja dieta wspiera organizm w walce z chorobami? Zmień sposób myślenia o jedzeniu i odkryj, jak organizm samodzielnie leczy się i regeneruje. Naucz się jeść w sposób, który wzmocni odporność i poprawi zdrowie. Doktor William Li prezentuje naukowe dowody na korzystne działanie dla zdrowia ponad dwustu produktów spożywczych, które aktywują pięć systemów obronnych organizmu: angiogenezę, regenerację, mikrobiom, ochronę DNA oraz układ odpornościowy. Systemy te skutecznie zapobiegają nowotworom, pomagają w walce z cukrzycą, chorobami układu krążenia, autoimmunologicznymi oraz zmniejszają ryzyko demencji i innych wyniszczających schorzeń. Książka dostarcza wiedzy i narzędzi, które pomogą ci dokonywać lepszych wyborów żywieniowych, co przełoży się na poprawę zdrowia, lepszą formę i szansę na dłuższe życie - bez konieczności rezygnowania z ulubionych potraw. Autor oferuje również przepisy na pyszne dania, które ułatwią wprowadzenie tych zmian. To praktyczne kompendium wyjaśniające naukę o leczeniu, profilaktyce oraz strategiach wykorzystania żywności w celu poprawy zdrowia, a także nowatorskie podejście do profilaktyki chorób i utrzymania dobrego samopoczucia.
Książka "Jedzenie przeciwko chorobie. Naukowe dowody na lecznicze działanie żywności" - William W. Li - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Czarna Owca. Książka posiada 464 stron i została wydana w 2025 r.