Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Sic |
Rok wyd.: | 2000 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 210 s. |
Wymiar: | 125x195 mm |
EAN: | 9788386056255 |
ISBN: | 83-86056-25-8 |
Data: | 2001-01-20 |
Opis książki:
Lekarze na ogół nie interesują sięi nie przywiązują wagi do zagadnień żywienia. Tym cenniejsza jest książka dr. Stephana Rossnera. Napisana prostym i zrozumiałym dla wszystkich językiem, może pomóc lekarzom,pacjenotm i osobom, które LUBIĄ JEŚĆ.
Jedzenie może być przyczyną wielu chorób, może również leczyć. Wiedza o tym jest niezbędna, gdy środki masowego przekazu przeładowane śa nieprawdizwymi informacjami i kłamliwymi reklamami.
Thomas A.Edison napisał "Lekarz przyszłości nie będzie aplikował leków, lecz zainteresuje pacjenta troską o styl życia,zadba o dietę oraz o przyczyny i zapobieganie chorobom". W naturze nie ma przecież nagród ani kar, są tylko konsekwencje. Autor zaleca powróc do prostego, lecz bardzo urozmaiconego jedzenia, które dostarcza organizmowi wszystkie potrzebne dla zdrowia składniki. Poprzez prawidłowy STYL ŻYCIA osiągniemy ZDROWIE DOSKONAŁE.
Książka "Jedzenie jako lekarstwo" - Stephan Roessner - oprawa miękka - Wydawnictwo Sic. Książka posiada 210 stron i została wydana w 2000 r.