Jedzenie i uczty Jezusa. Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku
Douglas E. Neel, Joel A. Pugh
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 160x235 mm |
EAN: | 9788323337003 |
ISBN: | 978-83-2333-700-3 |
Data: | 2014-10-29 |
Opis książki:
Nie trzeba być kucharzem, by delektować się tą książką. Jest frapująca i bogata w informacje. Mam nadzieję, że w niej zasmakujecie. Bóg mi świadkiem, że dla mnie to była uczta.Phyllis Tickle, autorka książki The Great Emergence Douglas E. Neel i Joel A. Pugh łączą wiedzę biblijną i gruntowną znajomość antycznej kultury basenu Morza Śródziemnego ze sztuką kulinarną, uzyskując doskonały rezultat. Nic więc dziwnego, że ?Przyszedł Syn Człowieczy: je i pije?; nic dziwnego, że psalmista radzi: ?Skosztujcie i zobaczcie?.
Wielebny Herry T. Cook, ksiądz Kościoła Episkopalnego, autorksiążki Long Live Salvation by Works Nowy Testament pełen jest opowieści o tym, jak Jezus jadał w towarzystwie innych ludzi - od wystawnych uczt weselnych, po proste posiłki składające się z chleba i ryb. Jedzenie i uczty Jezusa, zapraszając czytelnika do stołu, pozwala w nowy sposób spojrzeć na życie w czasach biblijnych.
Książka "Jedzenie i uczty Jezusa. Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku" - Douglas E. Neel, Joel A. Pugh - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2014 r. Cena 40.26 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.