Jedz bez glutenu, pszenicy i nabiału. Kuchnia domowa, wyd. 2
Antoinette Savill
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 160x230 mm |
EAN: | 9788381512398 |
ISBN: | 978-83-8151-239-8 |
Data: | 2019-07-18 |
Opis książki:
Nietolerancje pokarmowe nie muszą oznaczać konieczności zrezygnowania z różnorodnej i smacznej kuchni!
Jeśli trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Trzeba gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl - znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało wszystkim domownikom! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań. W tej książce znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata. Z łatwością urozmaicisz nimi swój codzienny jadłospis. Może w letni dzień masz ochotę na zieloną minestrę? A w zimowy wieczór postawisz na stole dymiący półmisek zapiekanki makaronowej z aromatycznym sosem serowym? To nieprawda, że desery nie są dla alergików. Wypróbuj receptury na lukrowane babeczki, czekoladowo-malinowe muffinki czy profiterolki w czekoladzie z lodowym nadzieniem i wiele innych pysznych słodkości.
Przepisy dla milionów ludzi cierpiących z powodu nadwrażliwości na produkty pszenne i mleczne
Książka "Jedz bez glutenu, pszenicy i nabiału. Kuchnia domowa, wyd. 2" - Antoinette Savill - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2019 r.