Jarmuż. Wszystko, co musisz wiedzieć o najbardziej odżywczym warzywie na świecie
Stephanie Pedersen
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Vivante |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 168x200 mm |
EAN: | 9788365170439 |
ISBN: | 978-83-6517-043-9 |
Data: | 2016-10-12 |
Opis książki:
Trzecia książka z serii "Superfoods": obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym roślinnym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.
Jarmuż powrócił niedawno do naszych kuchni po blisko stu latach nieobecności na polskim stole. Dziś każdy, kto stara się zdrowo odżywiać i prowadzi aktywny tryb życia słyszał o tym szalenie odżywczym i smacznym warzywie. Jeśli chcesz dowiedzieć się, co jeszcze oprócz smoothies, zielonych koktajli czy czipsów, można przyrządzić z jarmużu - ta książka jest właśnie dla ciebie!
"Jarmuż" to niemal 200 stron informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających oraz ponad 70 przepisów na przepyszne dania z warzywa, zwanego królem superfoods. Znajdziesz tu m.in.
- Cenne porady dotyczące najlepszych form obróbki jarmużu (by zachować jak najwięcej wartości odżywczych);
- Wiedzę, dzięki której uda ci się samodzielnie uprawiać ulubione odmiany jarmużu;
- Wyjątkowe przepisy na smaczne dania z modnego i odżywczego warzywa: od soków, poprzez przekąski, kanapki, dania obiadowe, jednogarnkowe, aż po słodkości na bazie jarmużu;
- Zebrane w jednym miejscu najważniejsze informacje o odmładzających właściwościach i minerałach oraz witaminach zawartych w jarmużu;
- Świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu.
Rozsmakuj się w królu warzyw i zarażaj miłością do jarmużu swoich bliskich!
Książka "Jarmuż. Wszystko, co musisz wiedzieć o najbardziej odżywczym warzywie na świecie" - Stephanie Pedersen - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Vivante. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2016 r.