Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Vesper |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 344 s. |
Wymiar: | 140x205 mm |
EAN: | 9788377310120 |
ISBN: | 978-83-7731-012-0 |
Data: | 2010-10-01 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Historia Jamiego Olivera to historia rewolucji kulinarnej mającej doprowadzić do zastąpienia tanich kurczaków i gotowych obiadów zdrową śródziemnomorską dietą, produktami regionalnymi i świeżymi warzywami wyhodowanymi we własnym ogródku.
W swojej książce Gilly Smith ze szczegółami opisuje kulinarną karierę "Ministra Żywności XXI wieku" od samych początków (kiedy w wieku ośmiu lat Jamie pomagał swoim rodzicom prowadzić restaurację w Essex), do głośnych kampanii propagujących nowy styl wyżywienia.
Książka "Jamie Oliver. Człowiek. Jedzenie. Rewolucja" - Gilly Smith - oprawa miękka - Wydawnictwo Vesper. Książka posiada 344 stron i została wydana w 2010 r.