pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym

Autor książki:

Aleksandra Kowalska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Difin
Rok wyd.: 2010
Oprawa: miękka
Ilość stron: 296 s.
Wymiar: 160x230 mm
EAN: 9788376413228
ISBN: 978-83-7641-322-8
Data: 2010-12-02
Cena wydawcy: 50.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Publikacja dotyczy funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego w Polsce na tle innych krajów. To w jakości autorka upatruje głównego sposobu wzmacniania konkurencyjności ekologicznych gospodarstw rolnych. Dlatego też praca szeroko ujmuje problematykę jakości żywności. Z recenzji prof. dr. hab. Mieczysława Adamowicza: (...) ostatni rozdział pracy ma merytoryczne walory poznawcze, badania poszerzyły i pogłębiły wiedzę z problematyki funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego, konkurencyjności gospodarstw ogrodniczych oraz ich wyników ekonomicznych. Uzyskane wyniki mogą być przydatne dla programowania rozwoju rolnictwa w regionie oraz doboru form i wysokości wsparcia różnych typów gospodarstw poprzez narzędzia Wspólnej Polityki Rolnej. Z recenzji dr hab. Jana Zalewy: (...) stwierdziłem dużą swobodę autorki pracy przy stosowaniu metod analizy ilościowej, a zwłaszcza precyzyjnych testów istotności otrzymanych wyników. Autorka stwierdziła istotność otrzymanych wyników. Nie wszystkie badania mogą się tą zaletą poszczycić.

Książka "Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym" - Aleksandra Kowalska - oprawa miękka - Wydawnictwo Difin. Książka posiada 296 stron i została wydana w 2010 r.