pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Jak to zrobić w kuchni?

Autor książki:

James Peterson

Dane szczegółowe:
Wydawca: Vesper
Rok wyd.: 2017
Oprawa: twarda
Ilość stron: 432 s.
Wymiar: 165x220 mm
EAN: 9788377312728
ISBN: 978-83-7731-272-8
Data: 2017-10-24
Cena wydawcy: 59.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

"Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).

Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie - takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać - ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł - począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską".

James Peterson

Książka "Jak to zrobić w kuchni?" - James Peterson - oprawa twarda - Wydawnictwo Vesper. Książka posiada 432 stron i została wydana w 2017 r.