pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Jajka. 130 prostych przepisów

Autor książki:

Michel Roux

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bellona
Rok wyd.: 2008
Oprawa: miękka
Ilość stron: 304 s.
Wymiar: 160x210 mm
EAN: 9788311108288
ISBN: 978-83-1110-828-8
Data: 2006-01-29
Cena wydawcy: 35.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy. Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej, francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich.

Książka "Jajka. 130 prostych przepisów" - Michel Roux - oprawa miękka - Wydawnictwo Bellona. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2008 r.