Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bellona |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 304 s. |
Wymiar: | 160x210 mm |
EAN: | 9788311108288 |
ISBN: | 978-83-1110-828-8 |
Data: | 2006-01-29 |
Opis książki:
Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy. Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej, francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich.
Książka "Jajka. 130 prostych przepisów" - Michel Roux - oprawa miękka - Wydawnictwo Bellona. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2008 r.