Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne |
Rok wyd.: | 1998 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 132 s. |
Wymiar: | 120x190 mm |
EAN: | 9788309016984 |
ISBN: | 83-0901-698-0 |
Data: | 2008-11-19 |
Opis książki:
Jajo, to jedna z najbardziej doskonałych kreacji przyrody. Dwie sztuki pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania organizmu na białko i witaminy- z wyjątkiem witaminy C. Według dietetyków najbardziej strawne jest jajo ugotowane na twardo lub miękko. Mleko, to najbardziej popularny, obok wody, napój świata. Uzupełnia braki wapnia w organizmie, reguluje trawienie, odtruwa organizm i ...dodaje urody! Kto dba o zdrowie i urodę powinien wypijać minimum trzy szklanki dziennie. Mleko i przygotowane z niego potrawy mogą spożywać wszyscy, począwszy od niemowląt na seniorach kończąc.Życzę, aby wprowadzone do codziennego jadłospisu dania z jaj i mleka smakowały oraz dodały zdrowia i urody.
Książka "Jaja i mleko. Smaczne i tanie" - Ewa Aszkiewicz - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 132 stron i została wydana w 1998 r.