Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan
Marta Dymek
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Dwie Siostry |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 282 s. |
Wymiar: | 170x215 mm |
EAN: | 9788363696351 |
ISBN: | 978-83-6369-635-1 |
Data: | 2017-04-14 |
Opis książki:
Pierwsza książka kucharska twórczyni "Jadłonomii" - najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.
Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?
Do czego wykorzystać natkę marchewki?
Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?
Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek - znanej z programu "Dzień Dobry TVN" autorki "Jadłonomii", najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.
Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
Książka "Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan" - Marta Dymek - oprawa miękka - Wydawnictwo Dwie Siostry. Książka posiada 282 stron i została wydana w 2017 r.