Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan
Marta Dymek
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Dwie Siostry |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 344 s. |
Wymiar: | 220x280 mm |
EAN: | 9788363696184 |
ISBN: | 978-83-6369-618-4 |
Data: | 2014-12-12 |
Opis książki:
Pierwsza książka kucharska twórczyni Jadłonomii - najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni wegetariańskiej.Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek - znanej z programu ?Dzień dobry TVN? autorki ?Jadłonomii?, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.
W ?Kuchni roślinnej? znajdziecie ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące czipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy oraz dla tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
Książka "Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan" - Marta Dymek - oprawa twarda - Wydawnictwo Dwie Siostry. Książka posiada 344 stron i została wydana w 2014 r.