Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | Twarda |
Ilość stron: | 304 s. |
Wymiar: | 218x278 mm |
EAN: | 9788328060401 |
ISBN: | 978-83-280-6040-1 |
Data: | 2018-11-14 |
Opis książki:
Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.
Italia do zjedzenia jest to wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii.
„Moja książka jest efektem wielu lat podróży do Włoch i zdobywania wiedzy o kulinariach i włoskiej sztuce, którą uwielbiam tak samo jak włoskie jedzenie. Może być po prostu książką kucharską, ale może też być przewodnikiem po różnych zakątkach Italii. Można w niej znaleźć nieco anegdot o włoskiej historii, o tym jakie dzieje mają za sobą słynne dania kuchni włoskiej. Wszystko po to, by zrozumieć jak z wielkim, nie tylko kulinarnym dziedzictwem, mamy do czynienia na półwyspie Apenińskim.”
Bartek Kieżun
Książka "Italia do zjedzenia" - Bartek Kieżun - oprawa Twarda - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2018 r.