pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

Autor książki:

Piotr P. Lewicki

(red.)
Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 468 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788301194079
ISBN: 978-83-0119-407-9
Data: 2017-08-21
90.12 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym.

Autorzy, mając na uwadze specyfikę tego sektora, przedstawili w podręczniku procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienie przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym.

Podręcznik przeznaczony jest dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, a także dla studentów specjalizujących się w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Jest również cennym źródłem wiedzy dla uczniów starszych klas szkół ponadgimnazjalnych o profilu chemicznym i gastronomicznym oraz osób uzupełniających wykształcenie w zakresie technologii produkcji żywności.

Książka "Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego" - Piotr P. Lewicki (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 468 stron i została wydana w 2017 r. Cena 90.12 zł. Zapraszamy na zakupy!