pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Instrumentarium i techniki zabiegów chirurgii małoinwazyjnej jamy brzusznej

Dane szczegółowe:
Wydawca: PZWL
Rok wyd.: 2020
Oprawa: miękka
Ilość stron: 180 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788320059342
ISBN: 978-83-2005-934-2
Data: 2020-02-18
90.12 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Nowoczesna publikacja przybliżająca aktualne standardy i procedury postępowania z zakresu specjalistycznych małoinwazyjnych zabiegów operacyjnych w chirurgii ogólnej. Przygotowana została przez zespół doświadczonych pielęgniarek operacyjnych i biegłych w swoich dziedzinach chirurgów z różnych ośrodków w Polsce.

W książce przedstawiono najważniejsze i najczęstsze rodzaje operacji wykonywane techniką laparoskopową w chirurgii przewodu pokarmowego, trzustki, wątroby, śledziony i przepuklin brzusznych.

Szczegółowo omówiono:
stosowany sprzęt i instrumentarium,
sposoby ułożenia pacjenta na stole operacyjnym,
opiekę anestezjologiczną i techniki znieczulenia,
podstawowe techniki operacyjne, z dokładnym przedstawieniem poszczególnych etapów zabiegów,
aspekty pracy personelu pielęgniarskiego na bloku operacyjnym.

Mamy nadzieję, że ten doskonały przewodnik będzie codziennym towarzyszem w życiu zawodowym instrumentariuszek i młodych adeptów chirurgii małonwazyjnej.

Książka "Instrumentarium i techniki zabiegów chirurgii małoinwazyjnej jamy brzusznej" - Aldona Michalak, Marta Kotomska, Roman Danielewicz (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 180 stron i została wydana w 2020 r. Cena 90.12 zł. Zapraszamy na zakupy!