Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | AWM |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 164 s. |
Wymiar: | 160x235 mm |
EAN: | 9788372509857 |
ISBN: | 978-83-7250-985-7 |
Data: | 2016-01-18 |
Opis książki:
"Przyroda jest wspaniałym, naturalnym arsenałem do walki ze schorzeniami. Jest skarbcem ze specyfikami, które potrafią nas przed tymi schorzeniami uchronić".
W nowej serii wydawniczej przedstawiamy niezwykłe rośliny - cenne przede wszystkim ze względu na ich właściwości lecznicze, ale też możliwość zastosowania ich w kosmetyce i praktycznego wykorzystania w domu.
Te trzy przyprawy znane przede wszystkim z kuchni, są bogate w substancje lecznicze.
-Stosuj imbir przy wspomaganiu trawienia i metabolizmu, a także aby złagodzić objawy choroby lokomocyjnej
-Kurkuma zdecydowanie poprawia pracę jelit, ma działanie przeciwnowotworowe oraz jest skutecznym sprzymierzeńcem dla zachowania jak najdłużej młodej skóry.
-Cynamon zwalcza infekcje, zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy i pomaga w walce z nadwagą.
Książka "Imbir, kurkuma, cynamon. Aromatyczne przyprawy" - Giuseppe Maffeis - oprawa miękka - Wydawnictwo AWM. Książka posiada 164 stron i została wydana w 2015 r.