Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Jedność |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 512 s. |
Wymiar: | 200x240 mm |
EAN: | 9788376602035 |
ISBN: | 978-83-76602-03-5 |
Data: | 2011-11-09 |
Opis książki:
Czy zdarzyło się Wam natrafić gdzieś w Italii, czy może na naszej polskiej ziemi sympatyczne ristorantino, w którym wasze podniebienie oszalało z powodu ravioli con ricotta albo fettucine con funghi porcini? A co powiedzieć, gdy na stole pojawiło się pachnące ziołami arrosto di manzo czy też delikatnie wysmażone filetto w zielonym pieprzu? Na dźwięk samych nazw robi się miło, a co dopiero, gdy wszystko rozpływa się w ustach.
Pragniemy podzielić się z Wami wspaniałą informacją: te smakołyki są w zasięgu ręki. Co więcej, mogą być przygotowane przez Was samych! Oddajemy bowiem do Waszych rąk jedyną w swoim rodzaju Szkołę Gotowania, prawdziwy skarbiec wiedzy kulinarnej w jednym tomie, z którego poznacie podstawowe i najważniejsze sekrety i techniki przyrządzania potraw - nie tylko tych z kuchni włoskiej wspomnianej na początku - na miarę wykwintnej restauracji. Jak przygotować apetyczny i oryginalny sos do spaghetti, co należy wiedzieć, gdy pieczemy kurczaka, jak wyfiletować rybę, jak radzić sobie z owocami morza, czy w końcu jak zaskoczyć gości podając smakowite tiramis?? Te i inne problemy sztuki kulinarnej rozwiąże Wam właśnie nasza Szkoła.
Ta książka jest po prostu piękna i ... apetyczna. Każda technika przyrządzania potraw jest opisana zrozumiałymi komentarzami i zaprezentowana krok po kroku przy pomocy kolorowych zdjęć, które pozwalają w mig wszystko zrozumieć. Do tych informacji dochodzą w każdym z siedmiu prezentowanych rozdziałów (ciasta, sosy, mięso, ryby, warzywa, owoce, desery) bardzo apetyczne przepisy konkretnych specjałów.
Dodatkowo każdy z rozdziałów jest wzbogacony o cenne wskazówki wyjaśniające zastosowanie wielu narzędzi kuchennych.
Książka "Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku" - oprawa twarda - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 512 stron i została wydana w 2011 r.