Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 208 s. |
Wymiar: | 250x205 mm |
EAN: | 9788324075485 |
ISBN: | 978-83-2407-548-5 |
Data: | 2021-03-11 |
Opis książki:
76 prostych i inspirujących przepisów na zdrowe i pyszne hummusy i pasty.
To nieprawda, że hummus to tylko ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa.
Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek.
Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli?
Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby kusiła orzechowym smakiem, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna.
Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger, sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.
Książka "Hummusy i pasty w.2" - Konrad Budzyk - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2021 r.