Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 304 s. |
Wymiar: | 210x270 mm |
EAN: | 9788328025974 |
ISBN: | 978-83-2802-597-4 |
Data: | 2015-10-23 |
Opis książki:
Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.
Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu "Master Chef", której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej. O kuchni pisze dla portalu Na Temat, publikuje w magazynach "KUKBOOK", "Kuchnia" oraz "Smak". Częsty gość programów telewizyjnych.
Książka "Hummus zaatar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie" - Samar Khanafer - oprawa twarda - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2015 r.