pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Hummus, zaatar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

Autor książki:

Samar Khanafer

Dane szczegółowe:
Wydawca: Buchmann
Rok wyd.: 2016
Oprawa: twarda
Ilość stron: 320 s.
Wymiar: 216x275 mm
EAN: 9788328037854
ISBN: 978-83-2803-785-4
Data: 2019-09-03
Cena wydawcy: 69.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Nowe wydanie jednej z najpiękniejszych książek kulinarnych
Samar Khanafer zaprasza nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.

Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu "Master Chef", której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www.blogsamar.com; o kuchni pisze dla portalu Na Temat, publikuje w magazynach "KUKBOOK", "Kuchnia" oraz "Smak". Częsty gość programów telewizyjnych.

Książka "Hummus, zaatar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie" - Samar Khanafer - oprawa twarda - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2016 r.