Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 216x275 mm |
EAN: | 9788328037854 |
ISBN: | 978-83-2803-785-4 |
Data: | 2019-09-03 |
Opis książki:
Nowe wydanie jednej z najpiękniejszych książek kulinarnych
Samar Khanafer zaprasza nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.
Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu "Master Chef", której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www.blogsamar.com; o kuchni pisze dla portalu Na Temat, publikuje w magazynach "KUKBOOK", "Kuchnia" oraz "Smak". Częsty gość programów telewizyjnych.
Książka "Hummus, zaatar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie" - Samar Khanafer - oprawa twarda - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2016 r.