Hotelarstwo. Tom 4. Szkoła ponadgimnazjalna. Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik
Joanna Duda, Sebastian Krzywda
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788302147043 |
ISBN: | 978-83-0214-704-3 |
Data: | 2014-08-20 |
Opis podręcznika:
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu. Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.
Podręcznik „Hotelarstwo. Tom 4. Szkoła ponadgimnazjalna. Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 51.83 zł. Zapraszamy na zakupy!