pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Historie świąteczne. Kulinarny przewodnik na Boże Narodzenie i karnawał

Autor książki:

Barbara Czaykowska-Kłoś

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bernardinum
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 71 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788378238812
ISBN: 978-83-7823-881-2
Data: 2016-12-30
Cena wydawcy: 8.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, zabiegani i często gubimy magię świąt Bożego Narodzenia. Kupujemy, sprzątamy, gotujemy... Wszystko naraz i na ostatnią chwilę... A potem, w tym bogactwie rzeczy i jedzenia, siedzimy tak zmęczeni, że o awanturę nietrudno. Takie doświadczenia powodują, że - zamiast czekać z utęsknieniem na kolejne święta - wzdrygamy się na myśl o tak wyczerpującym obowiązku. Buntujemy się przed tradycją dwunastu potraw i idziemy do restauracji albo wręcz uciekamy z domu na wakacje... Byle dalej.

Tymczasem potrawy wigilijne mają tę ogromną zaletę, że można je przygotowywać z kilkunastodniowym nawet wyprzedzeniem. Barszcz musi się ukisić, piernik - im starszy, tym lepszy, pierniczki też zyskają, jeśli poleżą kilka dni.

Ta praktyczna publikacja zawierająca 40 przepisów na potrawy przyrządzane na wigilijny stół, Boże Narodzenie i w czasie karnawału, nie tylko podpowie wiele ciekawych, sprawdzonych receptur, ale także bezstresowo przeprowadzi przez ten szczególny czas w roku stanowiący kulinarne i organizacyjne wyzwanie dla niejednej pani domu.

W „Historiach świątecznych” znajdziemy tradycyjną polską kuchnię, w której królują zapachy miodu, czekolady i przypraw, a także receptę na to, jak - mimo natłoku obowiązków - cieszyć się przygotowaniami do tych najcudowniejszych dni w roku.

Książka "Historie świąteczne. Kulinarny przewodnik na Boże Narodzenie i karnawał" - Barbara Czaykowska-Kłoś - oprawa miękka - Wydawnictwo Bernardinum. Książka posiada 71 stron i została wydana w 2016 r.