pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Historia polskiego smaku. Kuchnia. Stół. Obyczaje

Autor książki:

Maja Łozińska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wyd.: 2013
Oprawa: twarda
Ilość stron: 296 s.
Wymiar: 195x235 mm
EAN: 9788377052693
ISBN: 978-83-7705-269-3
Data: 2013-03-28
Cena wydawcy: 89.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Co jadano w Biskupinie Jaka była ulubiona potrawa królowej Jadwigi Czym podejmował gości Bolesław Bierut Co to są chucherka Albo maćkowa jucha Setki podobnych ciekawostek znajdziemy w Historii polskiego smaku, lecz to tylko jedna z wielu jej zalet. W oparciu o różnorakie źródła, od archeologicznych po gazetowe, autorzy sporządzili fascynujący przegląd polskich kulinarnych upodobań i uwarunkowań, napisali jedyną w swoim rodzaju książkę. To nie tylko dzieje kultury materialnej, ale również naszych odczuć, wierzeń i przesądów na temat tego, co utrzymuje nas przy życiu, czyli jedzenia. Książkę przeczytać powinien każdy, kto interesuje się kulinariami. Tadeusz Pióro

Książka "Historia polskiego smaku. Kuchnia. Stół. Obyczaje" - Maja Łozińska - oprawa twarda - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 296 stron i została wydana w 2013 r.