pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Historia naturalna i moralna jedzenia

Autor książki:

Maguelonne Toussaint-Samat

Dane szczegółowe:
Wydawca: WAB
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 672 s.
Wymiar: 142x202 mm
EAN: 9788328020399
ISBN: 978-83-2802-039-9
Data: 2015-03-12
pozycja niedostępna

Opis książki:

Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje samych produktów z "moralną" historią pożywienia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach czy faktach historycznych związanych z pokarmami.

Książka "Historia naturalna i moralna jedzenia" - Maguelonne Toussaint-Samat - oprawa miękka - Wydawnictwo WAB. Książka posiada 672 stron i została wydana w 2015 r.