pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Historia Irlandii. Aspekt kulinarny

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie
Rok wyd.: 2024
Oprawa: miękka
Ilość stron: 432 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788368020977
ISBN: 978-83-68020-97-7
Data: 2024-11-08
Pozycja nieprzeznaczona do sprzedaży

Opis książki:

Monografia jest pierwszym polskim opracowaniem historii Irlandii, uwzględniającym aspekty kulinarne oraz opisującym tradycje związane z uprawą i spożywaniem żywności. W całej swojej historii jedzenie w Irlandii było kształtowane przez wiele czynników, w tym geografię, klimat, religię i politykę, a także inne kultury i kuchnie. Pomimo licznych zmian i wstrząsów, których Irlandia doświadczyła na przestrzeni wieków, jej tradycje żywieniowe przetrwały, a dzisiaj kuchnia irlandzka jest znana na całym świecie ze swojej jakości, smaku i różnorodności.

Książka "Historia Irlandii. Aspekt kulinarny" - Andrzej K. Kuropatnicki, Marzena Keating, Paweł Hamera - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie. Książka posiada 432 stron i została wydana w 2024 r. Cena 60.00 zł. Zapraszamy na zakupy!