Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 1998 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 136 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788302031243 |
ISBN: | 83-0203-124-0 |
Data: | 2008-11-20 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
W książce podano podstawowe wiadomości z mikrobiologii,omówiono rolę drobnoustrojów i ich wpływ na organizm człowieka. Zaznajomiono z higienicznymi warunkami pracy i chorobami zawodowymi, które wiążą się z pracą w przemyśle gastronomicznym. Głowny nacisk położono na higienę produkcji i transportu oraz higienę osobistą personelu z punktu widzenia troski o zdrowie zarówno pracowników, jak i konsumentów. Ponadto uwzględniono wiadmości z ergonomii i fizjologii pracy oraz zagadnienia dotyczące pracy statycznej i dynamicznej.
Podręcznik „Higiena zawodowa dla szkół gastronomicznych” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.