Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Twój Styl |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 240x240 mm |
EAN: | 9788371634147 |
ISBN: | 978-83-7163-414-7 |
Data: | 2008-12-15 |
Opis książki:
Książek o winie, ich apelacjach, klasyfikacjach, rocznikach i wyższości białka jaj kurzych nad żelatyną podczas klarowania wina napisano już wiele. Ta książka jest zupełnie inna. Podejmuje ambitną próbę znalezienia odpowiedzi na pytania: czym jest wino, jak je rozumieć i wreszcie jak je stosować? Gwarantuję, że to udana próba, a czytając tą świetną lekturę pewnie nie raz sięgniecie po dobrą butelkę wina i wyszukaną przekąskę. Autor w książce stosując dziesiątki ciekawych i charakterystycznych win, pochodzących z najlepszych regionów naszego kontynentu, stworzył ponad 70 przykładów wspaniałych, winno-kulinarnych kompozycji. Stanowią one wystarczającą bazę do indywidualnych dalszych poszukiwań i interpretacji własnych doznań w bogatym świecie smaków i aromatów. Zachęcam do lektury.
Książka "Harmonia smaków wina i potrawy" - Caroline Darbonne, Pascal Vincent - oprawa twarda - Wydawnictwo Twój Styl. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2008 r.