Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Burda |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788380534070 |
ISBN: | 978-83-8053-407-0 |
Data: | 2018-07-04 |
Opis książki:
Hamburger o działaniu przeciwzapalnym? Sok z buraka zamiast viagry?
To możliwe. Zawartość talerza wpływa zarówno na ciało, jak i na umysł. Może poprawić humor i wyostrzyć zmysły, leczyć stany lękowe i depresję, a nawet przeciwdziałać wielu groźnym chorobom i opóźniać procesy starzenia. A wszystko zaczyna się w jelitach?
Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart przekonują, że zdrowe odżywianie nie jest trudne - wystarczy wiedzieć, co nam służy i dlaczego. Proste przepisy połączone z lekkostrawną wiedzą z zakresu medycyny i psychologii pomogą zmienić podejście do jedzenia i odnaleźć szczęście w kuchni i poza nią.
* Jakie pokarmy powodują stany zapalne i depresję?
* Jak stres wpływa na brzuch?
* Co uszczęśliwia jelita?
* Na czym polega cukrowy blues?
* Jak wyeliminować z jadłospisu złodziei szczęścia?
* Które superprodukty ukoją ciało i duszę?
Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!
Książka "Happy Food. Przez żołądek do szczęścia" - Niklas Ekstedt, Henrik Ennart - oprawa twarda - Wydawnictwo Burda. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2018 r.